Potrebno je za 4 lepinje:
- 120g ovsenih mekinja dodatno usitnjenih u mlinu
- 2 veća jajeta
- 300g mladog kravljeg sira (može bilo koji sir)
- malo soli
- 1 kašičica praška za pecivo (već duže vreme koristim Alnaturin iz DM-a)
Priprema:
Usitniti dodatno ovsene mekinje da bi što više ličile na brašno, pa pomešati sa praškom za pecivo. Sir izgnječiti viljuškom što sitnije, posoliti ako nije dovoljno slan. Umešati viljuškom jaja, a zatim dodati ovsene mekinje pa dobro sjediniti kašikom. Na manji pleh staviti papir za pečenje pa kašikom sipati smesu. Ostaviti razmak jer lepinje narastu. Rukama oblikovati u plehu lepinje. Smesa nije mnogo lepljiva, ne treba ekstra brašna od mekinja niti kvašenje ruku i slično.
Lepinje peći 20min na 180°C ili malo duže dok ne poprime boju kao sa fotografije iznad. Unutra će biti malo vlažnjikave, ali to tako treba.
Додајте натпис |
Usitnjene mekinje |
Smesa ne baš lepog izgleda ali puna ukusa |
Lepinje se mogu konzumirati umesto hleba ili iskoristiti za sendvič, a možda i za neku pljeskavicu. :D
Izvor:
Nema komentara:
Objavi komentar