1. srp 2012.

ISTINA O KRAVLJEM MLIJEKU


Mlijeko kao hrana – da ili ne?
Mediji i svijet oko nas tvrde kako ne možemo bez mlijeka.
Pogledajmo zanimljive činjenice u vezi ove tvrdnje. Krava proizvodi dnevno oko 3 l mlijeka.
Ta će količina biti dovoljna da krava prehrani svoje tele koje je sposobno probaviti to mlijeko koje je za njega prirodno. Glavna bjelančevina u mlijeku naziva se kazein i za njega je potreban poseban oblik probavljanja, posebni enzim – renin koji se nalazi u burazima telića.
Tele će proizvesti iz omotača svog buraga enzim renin koji mu je potreban kako bi probavio mlijeko. Kazein - bjelančevina u mlijeku je posebno prilagođena kako bi odgovarala potrebama svake vrste što znači da će ona imati aminokiseline koje su potrebne toj vrsti.
Količina bjelančevine u mlijeku odgovarat će potrebama rasta tog organizma. Krave su uzgajaju radi mlijeka I one su genetski predodređene za proizvodnju mlijeka.
Što je to dobro u mlijeku?
Bogato je kalcijem i bjelančevinama a, ako ne budete dobili kalcij iz mlijeka iskrivit će vam se noge i kralježnica. Sve životinje na svijetu kalcij dobivaju iz mlijeka.
Sve, osim krava.
Izgleda da ga one dobivaju iz trave.
Mi smo naučili piti puno mlijeka, ali znanost nam govori da od svih sisavaca ljudsko mlijeko ima najmanji sadržaj bjelančevina I najmanji omjer kazeina prema sirutki.

Zašto u ljudskom mlijeku ima najmanje bjelančevina?
U ljudskom mlijeku ima ih 1,2 ml na litru mlijeka.
Potrebno je 120 dana da ljudska beba udvostruči svoju težinu.
Kod mlijeka konja, to je 2,4 - dvostruko više i potrebna im je polovica tog vremena da udvostruče svoju težinu, za 60 dana.
Kod krava je 3,3. i njima je potrebno samo 47 dana da udvostruče svoju težinu.
Koze imaju 4,1 kazeina i njima je potrebno samo 19 dana da udvostruče svoju težinu.
Kod pasa je to 7,1, a osam dana da udvostruče svoju težinu.
Još više kod mačaka, 7,5, a sedam dana da udvostruče svoju težinu.
A kod štakora 11,8, a 4,5 dana im je potrebno da udvostruče svoju težinu.
Ako je bjelančevina ono što želite iz mlijeka trebali biste piti mlijeko štakora.
Razmislimo o ovome: kada je krava dala život teletu to tele udvostruči svoju težinu u 47 dana.
A koliko dugo teletu kako bi se uspravilo na nogama i prohodalo?
Samo nekoliko sati. Istog dana kad se otelilo može trčati uokolo i želi biti veliko i jako tako da energija kod teleta ide u masu mišića.
Za razvoj mišića potreban vam je visok postotak bjelančevina u mlijeku.
Bjelančevine nam trebaju za rast.
A kod ljudi, koliko njima treba da ustanu i prohodaju?
Beba se rađa potpuno bespomoćna i vrlo sporo raste u usporedbi s teletom.
Što je najvažnije kod bebe?
Mišići za hodanje ili glava?
Glava.
Kad se beba rodi, nisu još uvijek zatvorene fontanele na njezinoj glavi tako da je potrebno da se mozak vrlo brzo razvije.
Krajevi živaca se oblikuju čak i nakon rođenja.
Mozgu je potrebna hrana kako bi se razvio.
Jednog dana krava neće biti zainteresirana za matematiku, ali će ljudsko biće možda biti.
Kakva je hrana potrebna ljudskom mozgu da bi se razvio?
Masnoće.
Većina tkiva vašeg mozga sastoji se od masnoća. U ljudskom mozgu postoji najveći omjer masnoće prema bjelančevinama što je savršeno za razvoj mozga. Kod krave postoji najpovoljniji odnos za razvoj mišića.
Sad možete da razumjeti zašto djeca koja su podizana na kravljem mlijeku imaju znatno niži IQ od one djece koja su podizana na majčinom mlijeku.
Trebali bi koristiti onu hranu koja zadovoljava nutritivne potrebe starijeg djeteta kako bi se izbjegla toksičnost ili zatrovanost. Kravlje mlijeko ne zadovoljava ovaj standard kvalitete. O tome govori časopis pedijatrijske gastroenterologije. Bebe kojima se daje kravlje mlijeko u vrijeme drugih 6 mjeseci života mogu iskusiti 30% povećanja gubitka krvi u unutarnjim organima i izmetom gube značajan dio željeza.
Zašto se to događa?
Problem je bjelančevina kazein.
Krava ima renin dok ljudske bebe imaju vrlo malo tog renina tako da one ne mogu probaviti kazein. U majčinom mlijeku postoji i proizvod bakterije koji se zove bacilus bifidus koji pomaže u probavi kazeina iz ljudskog mlijeka.
Kravlje mlijeko proizvodi kiselost u bebinom i u želucu odraslih i tako iritira organe da oni počinju krvariti. Čak će vam i časopis mliječne industrije reći da kravlje mlijeko podiže kolesterol.
Postoji grupa liječnika u Americi koji su sebe nazvali Odborom liječnika za odgovornu medicinu u Wahingtonu i oni smatraju svojim poslom upozoriti naciju protiv mlijeka. Govore o povećanju kolesterola citirajući neke časopise. Govore o gubitku željeza koje se javlja zbog krvarenja u probavnim organima i govore o šećernoj bolesti. I ja ću o tome govoriti.
Oni citiraju studije s Harvarda o raku jajnika.
Citiraju čuveni britanski časopis "The Lancet" i govore o katarakti i o nepodnošljivosti laktoze, o alergijama na hranu i o toksinima i osteoporozi i o grčevima. Jedna od svakih 5 beba pati od grčeva. Pedrijatri su davno naučili da je kravlje mlijeko uzrok tome.
Danas znamo da majke koje hrane djecu svojim mlijekom mogu imati bebe s grčevima ako majke uzimaju kravlje mlijeko.
Od tada su otkrili da ako majka pije kravlje mlijeko tada taj djelomično probavljeni kazein može završiti u krvotoku. Razlog tomu je što mi odrasli loše probavljamo kazein i on može da doći u majčino mlijeko da bi se majčin organizam oslobodio toga. Vidjet ćete što još on može izazovati. Čuveni američki medicinski časopis «The Lancet» je 1999 god. izvijestio da novi podaci dokazuju kontroverznu teoriju da ako se bebama daje kravlje mlijeko može se javiti šećerna bolest i dijabetes u njihovom kasnijem životu.
Zašto se to događa?
Istraživali su majčino mlijeko kod tih žena i pronašli su kravlji kazein. Kravlji kazein je specifičnost krava. Postoji jedan dio aminokiselina u nizu molekula i događa se da je ona jednaka dijelu aminokiselina u betastanicama u pankreasu I kad ne možete probaviti taj kasein, što je prirodno jer kad ste se odbili od majčinih grudi vi više nemate renin i kako ga u ljudskom mlijeku ima tako malo on vam ni ne treba, svi se odrasli bore s probavljanjem kazeina. Zato, ako stavite biljnu bjelančevinu u svoj želudac, probavljanje će se završiti za 4 sata. Ako stavite kravlje mlijeko, trebat vam 6 sati. Stavite kazein u svoj želudac, trebat vam 12 sati. Nijemci imaju izreku: «Sir zatvara želudac».
Zašto?
Zato što se želudac bori kako bi ga probavio. I ponekad, s vremena na vrijeme popusti onaj svinkter na izlazu i kad se analizira u dvanaestopalačnom crijevu, onda se čuje slijedeća vijest: "Nisi još završio posao probavljanja, zatvori se!» zato je obično popularan obrok sir i vino. Date čovjeku sir i on se "zatvara" za 12 sati, jer to ne može probaviti. Ova bjelančevina ulazi u krvotok neprobavljena. Sad imate strani oblik bjelančevine u krvotoku.
I što onda radite?
Onda vam je potreban način na koji ćete se izboriti s tim.
Ali što ako je taj dio aminokiseline tamo?
Onda vam za to trebaju antitijela I trebate proizvesti antitijela koje će ubiti beta ćelije koje se nalaze u vašem pankreasu i tako dobivate dijabetes tipa 1.
Rano izlaganje kravljem mlijeku može povećati juvenilni dijabetes.
Dijabetes se ne dobiva kod glodavaca koji su skloni dijabetesu ako su podizani na prehrani koja ne sadrži kravlje mlijeko što pokazuje da protein iz kravljeg mlijeka može potaknuti tu bolest. Ovo sve piše u znanstvenim časopisima, ali ljudi to jednostavno ne žele prihvatiti. Znanstvenicii iz Rima i Londona su rekli da su imali pacijente koji su razvili dijabetes ovisan o inzulinu i da su imali imune stanice koje su rasle i razmnožavale se kada su bile izložene bjelančevini kazein  u kravljem mlijeku.
Ne postoji nijedna životinja na svijetu koja prirodno nastavlja piti mlijeko kad je odbijena od sise. Osetljivije životinje čak i umiru ako im tijekom života dajete mlijeko. Vi kažete da vaše mačke piju mlijeko. Vi ste ih naučili da ga piju, a veterinari po svijetu kažu: «Ne hranite mačke mlijekom jer izaziva otkazivanje bubrega kod mačaka.
Zato mnogo mačaka počinje urinirati krv.
Što je s nedostatkom laktaze?
Laktaza je enzim koji vam pomaže da se nosite sa šećerom – laktozom.
Dosada smo analizirali bjelančevine iz mlijeka, sad ćemo analizirati mliječni šećer. U Danskoj samo 2% stanovništva ima nedostatak laktaze.
Svi sisavci poslije odbijanja od sise su s nedostatkom laktaze jer kako više nemaju mlijeko u prehrani ne moraju probavljati laktozu tako da se enzim laktaza deaktivira na nivou gena, osim kod bijelih Europljana koji su stotinama godina tjerali svoje tijelo da i dalje koristi mlijeko.
Tako da kod Danaca imate samo 2% nedostatka laktaze; kod Finaca 18%, kod Indijanaca 50%, kod Židova u Izraelu 58%, kod Peruanaca 80%, kod američkih crnaca 70% nedostatka laktaze; kod Arapa 78%, Eskima 80%, Grka 85%, Japanaca 85%, i afričkih crnaca 90%. A svjetska zdravstvena organizacija je to stavila na još viši nivo. Oni kažu 95-100% kod afričkih crnaca.
Vidite da samo bijelci mogu dobro tolerirati laktozu, a ostatak ljudske populacije ne može jer poslije prestanka korištenja majčinog mlijeka to više nije njihova hrana.
Kako se probavlja laktoza?
Enzim laktaza  laktozu dijeli na glukozu i galaktozu. To je važno za bebu, jer njezin metabolizam nije još tako brz i ona dobiva polovinu glukoze i polovinu galaktoze. Ali, galaktoza se ne može koristiti dok se ne pretvori u glukozu.
Zato je tu enzim koji se zove betagalaktosidaza koji mijenja galaktozu u glukozu tako kako bebi treba. To je izvanredno! Ali kako nijednoj životinji nije potrebno dijeliti glukozu i galaktozu nakon odbijanja od sise, betagalaktosidaza se gubi. Tako da svi vi imate nedostatak ove betagalaktosidaze.
To znači da možemo probaviti šećer laktozu jer smo bijelci i imamo laktazu i možemo iskoristiti glukozu, ali naš organziam ne zna što bi sgalaktozom.
Gdje se onda ona gomila?
Ona se skladišti u koži.
Vaše oko je dio vaše kože tako da se ona skladišti i u vašoj rožnici, a senilna katarakta se prvenstveno dobiva od galaktoze. I ne samo to, ona se skladišti i na drugim mjestima. Skladišti se i kod žena oko jajnika i izaziva rak jajnika koji, opet, izaziva neplodnost.
Zato u Europi u zemljama koje najviše koriste mlijeko jednom od četiri bračna para potreban je tretman za neplodnost.
U Africi gdje se mlijeko ne koristi ne postoji problem s plodnošću. Odrasli koji uzimaju velike količine mlijeka i čiji su enzimi laktaze vrlo visoko aktivni često će patiti od izazova galaktoze što znači da se ne možete pozabaviti galaktozom i onda ćete imati i senilnu kataraktu. U čuvenoj studiji Danijela Kramera sa Harvarda se navodi da plodnost žena počinje opadati u 20-24 godine života i oni su doveli u vezu ovaj poremećaj sa korištenjem mlijeka.
Crnci nemaju toleranciju na laktazu.
Imamo dva dijeteta: jedno je crno, a drugo je bijelo. Hajde da vam kažem šta se zbiva kod crnog dječaka kad pije mlijeko: on je netolerantan na laktozu, tako da ne može probaviti mlijeko. Bakterije u njegovim probavnim organima ga dijele tako da to povećava osmotski pritisak i tekućina dolazi u njegovo dvanaestopalačno crijevo a i u probavni sustav i to dovodi do proljeva. Djevojčica bijele boje nema problema s laktozom, tako da ne dobija proljev, ali ona ima velike probleme sa kazeinom i ona ima konstipaciju – zatvor. Znate li koliko beba je moralo doživjeti da im feces bude vađen posebnim instrumentima jer nije mogao izaći na prirodan način. I dok jadni Afrikanci umiru od gladi, ljudi pune vagone mlijekom u prahu. To je poklon Europljana za Afrikance kako bi se prehranili.
Djeca koja već umiru od gladi dobivaju proljev i onda ih crvi dokrajče. Oni su ubijeni otrovom bijelih ljudi.
Vidite kako je to ozbiljno.
Kad crnci uzimaju mlijeko, dobivaju dijareju.
Oni to mlijeko u prahu uzimaju zatim prave pastu od njega i kreče njome svoje kolibe - jedino zašto je to mlijeko u prahu dobro.
Osteoporoza je izazvana brojnim pojedinostima, ali jedan od najznačajnijih razloga je višak mliječnih bjelančevina.
Bjelančevina životinjskog porijekla je opasna jer stoji nasuprot biljnoj bjelančevini. Koja bi bjelančevina po vama bila najgora, što se tiče osteoporoze, u svijetu? Razmislite o tome na trenutak.
Sad ćemo se baviti jednom drugom bolešću - leukemijom.
Virus leukemije iz goveda pronađen je kod 59% novorođenih teladi.
Postoji dokaz da se ovaj virus može prenijeti s jedne vrste na drugu. Države koje konzumiraju mliječne proizvode imaju više slučajeva leukemije.
Imate mnogo više leukemije kod ljudi u krajevima gdje imate više leukemije kod goveda.
A onda tu postoji i drugi problem: ako govedo ima virus, ono proizvodi više mlijeka. I što mislite, koje govedo će farmer zadržati, ono koje daje više ili ono koje daje manje mlijeka?
Mislite li da je to mali problem?
86% goveda na tržištu u Sjedinjenim državama ima virus leukemije. A 1995. godine došlo se do saznanja da se ovaj virus može prenijeti i na ljude.
Šta je sa multipla sklerozom?
Podaci dokazuju da su pacijenti multipleskleroze razvili aktivnost antijela protiv leukemije kod goveda. To sve dokazuju znanstveni časopisi. Postoje i druge bolesti živaca i one se povezuju sa mliječnim proizvodima. Čak i znanstveni časopis o mljekarstvu piše: možete dobiti tuberkulozu, brucelozu, difteriju, šarlah i gastreontoritis.
A šećer u mlijeku?
Izaziva kataraktu, neplodnost, rak jajnika, dijareju i netolerantnost na laktozu.Je li to dobro za vas? Masnoća iz mlijeka, je li ona dobra za vas? Podiže nivo kolesterola, triglicerida, dobivate kardiovaskularne bolesti a mlijeko je i dobar posrednik u prijenosu bolesti.
Listerija je vrlo uobičajna u nekim sirevima. U svijetu je bilo bar 12-tak epidemija listerije, npr. U Švicarskoj.
Ova bakterija može izazvati smrt, sljepoću I deformacije kod beba.
Časopis medicine iz Nove Engleske kaže da pasterizacija ne može uništiti listeriju. U starim vremenima u manje povoljnim društvenim prilikama ovo su bili postotci smrtnosti beba od 9 mjeseci na tisuću djece. Imamo djecu koja su hranjena kravljim mlijekom i onu koja su hranjena ljudskim mlijekom: na ljudskom mlijeku, 1.5 prema 1000. a na kravljem mlijeku 84,7 prema 1000.To je ogromna razlika. U udžbenicima pedijatrije i drugim knjigama će vam reći da je u ta stara vremena medicinska branša spašavala toliki broj djece od smrti, ali čak i u razvijenim krajevima svijeta imate 80% vjerojatnosti da će se razviti dijareja i 70% veću vjerojatnost da će se javiti infekcija ušiju. Bebe stalno plaču upravo zbog te infekcije. Mogu vam citirati časopis za časopisom koji će vam pokazati da mlijeko izaziva stalni umor, glavobolju, bol u mišićima, hiperaktivnost, noćno mokrenje, alergije, astmu, teškoće s disanjem, ranu arterosklerozu, dijabetes, akne u mladenačkom dobu, reumatoidni artritis, neuralgične bolesti, rak prostate, rak dojke itd.
Što je dobro u mlijeku?
Kalcij?
 Majčino mlijeko dat će vam antitijela, bijela krvna zrnca, zatim tvar koja blokira escherichiu coli, ono je sterilno.
Samo destak posto kalcija iz kravljeg mlijeka se apsorbira u tijelo.
To su loše vijesti.
Nasuprot, ljudsko mlijeko iako sadrži manje od polovice kalcija od onog koje sadrži kravlje mlijeko je bolji izvor kalcija jer se taj kalcij apsorbira u tijelu.
Zeleno povrće će vam biti mnogo bolji izvor kalcija nego kravlje mlijeko. Jedna druga prednost je da se majčino mlijeko lako probavlja. Tu postoji još nešto: što dobivate s kravljim mlijekom za doručak? Vi dobivate i kravlji ručak od jučer s tim mlijekom.
Možete imati čak i fekalne materije u mlijeku, bakterije, organske pesticide i druge različite stvari.
Nije samo mlijeko koje treba promatrati jer ono se krije skoro u svemu.
Kako se pravi sir?
Uzimate kulturu, fermentirate mlijeko i dobivate ugrušak i sirutku. Od te gorušenke se dobiva švapski sir.
Zašto je on prešao u taj oblik?
Zato što se ništa više ne događa u njemu.
Bakterije su iskoristile sve što su mogle. Ne mogu više utjecati na kazein i zato ima puno bjelančevina. Fermentiran je šećer. Ne mogu utjecati na galaktozu, tako da ima puno galaktoze.
Zato je jogurt dobar zbog galaktoze, a dobar je i za rak jajnika i za kataraktu. Tako, jogurt nema laktozu, nego galaktozu.
U tom trapistu, kad su bakterije upotrebile sve što su mogle, ne bih želio biti grub, ali ako u vašem organizmu nema ničega što bi moglo probaviti kako to onda zovemo?
Prvo malo smrdi, kao sir, a onda znamo što s tim radimo. Mi taj sir jedemo, stavljamo ga u svoje probavne organe. I onda tu stoji 12 sati. I koliko mi kiseline daje?
Najvišu moguću kiselost, 23,6 po gramu.
Što ću s tom kiselinom u tijelu?
Hajde da je neutraliziram.
Odakle?
Iz kostiju, naravno.
Napravljen je eksperiment na stakorima.
Jedna grupa je stavljena na sojino mlijeko,a druga grupa na kravlje mlijeko, kazein.
Ova grupa koja je koristila kazein imala je kiseli urin. Gubitak kalcija onih koji su hranjeni kazeinom bio je dvostruko veći nego kod onih koji su hranjeni sojinim mlijekom.
Proizvod ureje je isto tako dva puta bio veći. To znači da ne možete neutralizirati aminokiseline tako lako. Kalcij u mokraći je bio tri puta veći nego kod onih na soji. Da sada ponovimo: vi apsorbirate samo 10-tak % kalcija iz mlijeka a tijelo gura višak kalcija van. Pa kako vam je onda taj kalcij iz mlijeka pomogao? Grupa koja je primala kazein, njihova fekalija je imala malo vode i bila je prilično suha dok je fekalija kod onih štakora koji su pili sojino mlijeko bila normalno vlažna.
A kako je bilo sa zečevima?
Jedna grupa je stavljena na soju, druga na kazein, a treca na mlijeko u prahu.
I bez ikakve sumnje, dobro su rasli. Ustvari, oni na soji su najsporije rasli. Nemojte pogrešno razumjeti, od mliječnih proizvoda ćete stvarno narastii, kao kod krava.
Oni koji su bili na mlijeku u prahu gubili su kalcij izmetom, a kad gledamo kolesterol, mlijeko u prahu je izazivalo znatne probleme u usporedbi sa sojom. Kad smo testirali one sa mlijekom u prahu, u mlijeku ima puno masnoća i gdje se pojavio problem, u masnoćama ili u bjelančevinama?
Odnos dobrog i lošeg kolesterola: oni koji su jeli soju, kod njih je kolesterol bio na super nivou, a vrlo loše je bilo kod onih koji su jeli mlijeko u prahu.
Hajde da pogledamo bjelančevine: kazein podiže kolesterol, dakle, isti problem. Sjetite se da kad smo gledali one bjelančevine koje podižu kolesterol, zaključili smo da je obrano mlijeko drugo na listi onih namirnica koje izazivaju povišenje kolesterola. Bjelančevine podižu nivo kolesterola, a obrano mlijeko vam neće nimalo pomoći. Ono će povećati nivo kolesterola. Naročito će povećati onaj loš tip kolesterola. Mlijeko je loše za srce, za kosti...
Da vam kažem nešto o osteoporozi: kad imate osteoporozu, kažu vam da uzimate više kalcija, a tada i dalje imate i osteoporozu i onda vam se kaže da uzmete još više kalcija.
Kako vam treba sve više kalcija, vi pijete sve više mijleka, a problem je sve gori i gori.

Žene iz Afrike ne dobijaju osteoporozu iako imaju samo 350 mg kalcija dnevno. A žene iz Europe dobivaju osteoporozu s 1400 mg kalcija dnevno.
Bolje je da ste uzeli kalcij iz zelenog lišća
Amerikanke sa 1600 mg kalcija dnevno mogu izgubiti taj kalcij zbog nepravilne prehrane, a žene iz Afrike koje jedu povrće i mahunarke nemaju uopće taj problem.
Testirani su štakori i kunići, ali je velvetni majmun bio najbolji primjer za eksperiment u odnosu na ljude. Ovim majmunima se daje ono što jedu zapadnjaci i ono što jedu Afrikanci.
Kad su jeli ono što jedu zapadnjaci, gubili su puno kalcija.
Što je s mlijekom i neplodnošću?
Već sam rekao da su žene postale neplodne zbog galaktoze.
A što je s muškarcima?
Jesu li oni imuni?
Ovo je ispitivano na majmunima i davali smo im sve ono što majmuni jedu, banane i ostalo i dodavali smo im samo malo mlijeka u prahu.
Kad smo im davali mlijeko u prahu, pokretljivost njihove sperme je strahovito opala.
Koncentracija sperme je opala na 2/3.
Dobivali su različite defekte, npr. rep kod spermatozoida je bio potpuno izmijenjen.
Mladi ljudi koji čitate ovo, pijete li mlijeko?
Znajte da vam broj spermatozoida opada.
Dakle,  plodnost opada ako koristite mlijeko.
Gledajte nivoe limfocita. Kad su majmuni bili na hrani mahunarkama, imali su odlične nivoe limfocita. Kad su bili na mlijeku, limfociti su opadali.
Ako želite pomoći svom imunološkom sustavu, izostavite mlijeko.
Bronhijalni problemi tijekom zime?
Ako izostavite mlijeko, ovi problemi će nestati. Časopis «Priroda» je prije mnogo godina izvijestio kako kravlje mlijeko slabi imunološki sustav.
Šta ako netko ima sidu?
Onda limfociti padaju.
Najbolji način da se to zaustavi je izostavljanje mlijeka. Hajde da vidimo što se događalo s krvnim žilama velvetnih majmuna: kad je dodano samo malo mlijeka, vidimo omjer dobrog i lošeg kolesterola, kod jednih je bio dobar, a kod drugih je bio loš. Arterije kod onog majmuna koji je jeo mahunarke bile su čiste. I svi male krvne žile bile su otvorene. Kod onog koji je koristio mlijeko, mogli ste vidjeti naslage kamenca. Izlazi puno kalcija i bubrezi ga se ne mogu osloboditi tako da se on onda skladišti u krvnim žilama.
Zbog toga nastaju naslage kalcija u krvnim žilama i onda krvne žile postaju krute i dobivate aneurizme ili suženja.
Ako gledate upotrebu mliječnih proizvoda i frakturu kuka, oni u Južnoj Africi koji ne koriste mliječne proizvode ne znaju ni što je osteoporoza, nikad nije došlo do frakture kuka. Mlijeko sigurno izaziva osteoporozu zbog bjelančevina.
Govorio sam vam o fitoesterogenima. Oni mogu djelovati tako da materije koje razaraju kosti budu manje aktivne a da potaknu one ćelije koje izgrađuju kosti, da izgrade jako dobre kosti.
Ako koristite biljni esterogen, onaj koji ćete pronaći u lanenom sjemenju on je najbolji lijek koji se može naći za sprječavanje osteoporoze. Estrogeni biljnog porijekla se vežu za receptore u vašim kostima i oni su odlični za osteoporozu, ali utječu i na smanjenje raka dojke i raka prostate.
Muškarci, ako pijete tri šalice mlijeka tjedno, više od tri puta uvećavate svoje šanse za rak prostate.
Koja zemlja ima najveći omjer raka prostate u svijetu?
To su tri zemlje koje koriste najviše mlijeka – Švicarska, Norveška i Luksemburg. Ako ste crne kože, za vas je dva puta veća opasnost od raka prostate. Što se tiče astme, u Sjedinjenim Državama se najviše prodaju lijekovi za alergiju. Alergija, astma i migrenske pojave mogu se povezati s mliječnim proizvodima.

Kako da izbacimo kalcij iz mekog tkiva koji smo unijeli konzumacijom mlijecnih proizvoda.
Postoji samo jedan odgovor.

MAGNEZIJ KLORID
Izvor:

Nema komentara:

Objavi komentar

Objavi komentar