8. srp 2012.

Ovsene (LCHF) lepinje






Potrebno je za 4 lepinje:
  • 120g ovsenih mekinja dodatno usitnjenih u mlinu
  • 2 veća jajeta
  • 300g mladog kravljeg sira (može bilo koji sir)
  • malo soli 
  • 1 kašičica praška za pecivo (već duže vreme koristim Alnaturin iz DM-a)

Priprema:

Usitniti dodatno ovsene mekinje da bi što više ličile na brašno, pa pomešati sa praškom za pecivo. Sir izgnječiti viljuškom što sitnije, posoliti ako nije dovoljno slan. Umešati viljuškom jaja, a zatim dodati ovsene mekinje pa dobro sjediniti kašikom. Na manji pleh staviti papir za pečenje pa kašikom sipati smesu. Ostaviti razmak jer lepinje narastu. Rukama oblikovati u plehu lepinje. Smesa nije mnogo lepljiva, ne treba ekstra brašna od mekinja niti kvašenje ruku i slično.
Lepinje peći 20min na 180°C ili malo duže dok ne poprime boju kao sa fotografije iznad. Unutra će biti malo vlažnjikave, ali to tako treba.

Додајте натпис

Usitnjene mekinje



Smesa ne baš lepog izgleda ali puna ukusa

Lepinje se mogu konzumirati umesto hleba ili iskoristiti za sendvič, a možda i za neku pljeskavicu. :D

Izvor:

Nema komentara:

Objavi komentar